viernes, 14 de septiembre de 2012

Símbols de l'antiguitat

Espiral Celta

L'espiral és un dels símbols més universals. Per als celtes, l'espiral no té ni principi ni fi. És un continu canvi evolutiu que representa la vida eterna. Un dels símbols més coneguts i importants per aquesta cultura.







L'abre de la vida Celta

No hi ha dubte que els arbres tenen una gran importància en la cultura celta. La vida dels homes està íntimament relacionada amb els boscos. Aquests els proporcionen protecció, la llenya que alimenta les fogueres i s'hi proveeixen de caça i fruits necessaris per a la seva alimentació. Alguns arbres com el roure, són elements sagrats als quals els celtes tenien un profund respecte. Els druides utilitzaven els boscos com aules on impartien els seus ensenyaments i coneixien profundament els secrets de les plantes, de les quals extreien els ingredients principals dels seus remeis medicinals i les seves pocions. L'arbre estableix la comunicació entre els tres nivells del cosmos: el subterrani, per les seves arrels, la superfície de la terra, pel tronc, i el cel, per la copa i les seves branques. És per tant l'eix del món que estableix la relació entre la terra i el cel. L'arbre de la vida sorgeix d'un recipient, un atuell que simbolitza a la mare terra, de la qual neix tota la vida.

La creu Egípcia


La creu egípcia és un dels símbols més importants de la cultura egípcia pel fet que representa la vida i, en molts casos, la vida eterna. Té una forma semblant a la creu cristiana, però és arrodonida a la part superior i, encara que existeixen moltes teories sobre els seus orígens, el seu significat sempre és el mateix. Es diu que representa a l'aire ia l'aigua com a elements que generen vida, i els egipcis es l'oferien als seus reis com a símbol del seu desig d'immortalitat.

La hi coneix com la clau de la vida ja que té una forma molt similar, i es tracta del amulet més antic de la civilització egípcia. Si us fixeu veureu que està formada per una línia recta, que simbolitza l'home, i un cercle, que simbolitza a la dona, per la qual cosa indubtablement és el símbol de la vida, el més valorat per aquesta fascinant cultura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario